30.01.2010

No Pants Subway Ride 2010

Zapisano pod: Mix — vlaho 30.01.2010 ob 15:47

Teden ali dva nazaj, so se v medijih, tam nekje med zanimivostmi pojavili članki o letošnjem “No Pants Subway Ride 2010″, ki zadnjih par let poteka v različnih večjih mestih po svetu. Letos, ko je bil na sporedu že 9. tovrstni happening, je v njem sodelovalo preko 5000 ljudi, v 44 mestih po celem svetu. Seveda jaz ne bi bil jaz, če se mi ne bi prižgala lučka radovednosti in bi ne šel raziskovati, kaj hudiča ta stvar je.

Po malo googlanja, sem odkril, da to “parado praznovanja traparij”, kot jo sami poimenujejo, organizira gverilska improvizacijska performance skupina Improve Everywhere. Ekipa artistov, oziroma agentov, kakor se poimenujejo, je definirana kot skupina, ki povzroča scene kaosa in radosti na javnih mestih. Teh scen pa je cel kup in ena je bolj odbita, spontana, nevsakdanja in izvirna od druge. vse pa so lepo dokumentirane in objavljene na njihovi net strani. Če se nam torej včasih zazdi, da je naše življenje predvidljivo in dolgočasno, potem bo ogled takšne strani samo še potrditev utemeljenih strahov… Definitivno nam večini manjka doza spontanosti in otroške igrivosti.

YouTube slika preogleda

Slo-Mo Home Depo

  • Share/Bookmark
 

2 komentarjev »

  1. Komentar avtorja Juri — 14.02.2010 @ 17:44

    dabest.. točno to rabimo.. working on it :)

  2. Komentar avtorja ShannonJuliana18 — 5.08.2011 @ 14:08

    I had a desire to make my own commerce, nevertheless I didn’t have got enough of cash to do that. Thank heaven my close friend proposed to use the credit loans. Thence I received the credit loan and realized my dream.

RSS vir za komentarje na objavo. | TrackBack URL

Komentiraj

XHTML ( Uporabite lahko naslednje tag-e ): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong> .

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !